Visual Studio Nasıl Kurulur?

 




Merhabalar, bu yazımı okuduğunuza göre yeni programlamacı adayısınız yada C# programlama diline yeni bir giriş yapmışsınız demektir. C# ile yazılım geliştirmeyi düşünüyorsanız, size tabi ki geliştirmeyi yapacağınız ortam gerekiyor. Bunu bu yazımızda kolayca öğrenebileceksiniz.

Visual Studio Installer'ın İndirilmesi?





İlk olarak Visual Studio kurulum dosyasını indirmek için Buraya tıklayınız.




Açılan sayfa üzerinde bir 3 adet IDE olduğunu göreceksiniz. Bu yazımda Windows kurulumunu anlattığım için "Visual Studio'yu indirin" seçeneği altında "Community 2019" versiyonuna tıklıyoruz.




Eğer tarayıcınız da herhangi bir problem yoksa indirme sayfasında indirme işlemi otomatik gerçekleşecektir. Fakat bir nedenden dolayı indirme işlemi başlamaz ise "yeniden denemek için buraya tıklayın." seçeneğini seçebilirsiniz. İndirilen dosyaya tıklayarak, indirme ve kurulum işlemini başlatıyoruz. Bu işlemin gerçekleşmesi için internet bağlantısının olması gerektiğinin altını çizmeliyim.





Açılan kurulum ekranından "Devam" butonuna tıklıyoruz ve kurulum işlemini başlatıyoruz.





Artık yapmanız gereken "Visual Studio Installer" kurulumunun tamamlanmasını bekliyoruz.





Visual Studio Installer kurulumu tamamlandıktan sonra yukarıda ki pencereye benzer bir kurulum ekranı sizi karşılayacaktır. Bu ekranda Visual Studio ile kullanacağınız programlama dili ve paketleri seçerek visual studio'yu kurabilirsiniz. Lakin biz C# programlama dilini kullanacağımız için bu sayfadan sadece ".Net masaüstü geliştirme" ve "Evrensel Windows Platformu geliştirme" seçeneklerini seçmemiz başlangıç için kafidir.




Şimdi üst sekmeden "Dil Paketleri" seçeneğini seçin. Diller seçeneğinde "Türkçe" seçeneğinin zaten varsayılan olarak geldiğini göreceksiniz. Burada "İngilizce" seçeneğini seçerek, İngilizce dil paketininde indirilmesini sağlıyoruz. Dilerseniz "Türkçe" seçeneğini kaldırarak gereksiz yer işgal etmesini engelleyebilirsiniz. Bu işlemleri sağladıktan sonra sağ alt köşede ki "Yükle" butonuna basarak indirme ve kurulum işlemlerini başlatıyoruz.



Bu aşamada gerekli dosyaların indirilmesini ve kurulmasını bekliyoruz. Bu aşama internet bağlantınızın indirme hızına ve sisteminizin özelliklerine göre biraz uzayabilir. Sabır göstermeniz gerekiyor artık sizde bir yazılımcısınız.




Yorum Gönder

0 Yorumlar