Kali Linux Wifi Kırma Evil Twin Attack (Şeytani İkiz Saldırısı) Wifi Şifresi Nasıl Kırılır? Airgeddon

 

Kali linux wifi nasıl kırılır? Evil Twin Attack (Şeytani İkiz Saldırısı) Nedir?Airgeddon Programı Nasıl İndirilir? Airgedddon Programı Nasıl Kullanılır?

Günümüzde Wifi Fiyatlarının pahalı  olmasından dolayı herkezin aklına wifi kırmak geliyor.
Wifi kırmanın farklı farklı yolları vardır bu yazımızda size Evil Twin Attack (Şeytani İkiz Saldırısı) dan bahsedeceğim.

UYARI: Bu yazımızda anlatılanlar sadece eğitim amaçlıdır wifi kırma işlemlerinizi sadece kendi ağınızda veya wifi kırma işlemi yapacanız ağın sahibinden izin alarak yapınız.

Wi-Fi şifresi kırma ne kadar masum ve zararsız gözükse de karşı tarafın izni olmadan bu ağa bağlandığınız zaman, aslında bir suç işliyor sayılıyorsunuz. Üstelik, ağın şifreli veya şifresiz olması bu gerçeği değiştirmiyor. Gittiğiniz bir kafe, restoran veya işyerinde eğer Wi-Fi ağında şifre bulunmuyorsa bile erişim sağlamak için izin almak bile gerekebiliyor. Evet, şifresiz ağlara bağlanmak, karşı taraf sizden şikayetçi olduğu sürece yasal sorun teşkil ediyor.



wifi




Wifi Şifresi Nasıl Kırılır? İnternet ağımıza başkalarının da internetimize girmelerini ve internetimizi yavaşlatmalarını önlemek adına koyduğumuz wifi şifreler; yeterince güçlü olmadıklarında başkaları tarafından kolaylıkla kırılabiliyor. Günümüzde pek çok wifi şifre kırıcı programların piyasada yer alması da şifrelerin daha kolay kırılmasını beraberinde getiriyor. İnternet şifremizi ne kadar güçlü seçersek seçelim; bilgisayar, internet konusunda bilgi sahibi ve becerikli kişiler; şifremizi rahatlıkla kırabiliyorlar. Bazen de mobil internet paketimiz bittiğinde ve evimizde wifi ağı olmadığında komşularımızın wifi ağına girmek adına wifi şifresi kırmaya ihtiyaç duyabiliyoruz. Kimi zaman da sırf adrenalin olsun diye sevmediğimiz komşularımızın wifi şifresini kırmayı dileyebiliyoruz. Bu yazımızda merak edenler için wifi şifresi nasıl kırılır? sorusunu yanıtlamaya, konuyla ilgili olarak merak edilenleri aydınlatmaya çalışacağız.

Evil Twin Attack (Şeytani İkiz Saldırısı) Nedir?

Kötü bir ikiz saldırısı, çoğu bilgisayar ve telefonun yalnızca bir kablosuz ağın “adını” veya ESSID’sini göreceği gerçeğinden yararlanarak çalışan bir tür Wi-Fi saldırısıdır . Bu aslında aynı isime sahip ve aynı tür şifreleme yapılmış ağlar arasında ayrım yapmak çok zordur. Aslında, birçok ağın, kullanıcıların kafa karıştırıcı olmadan erişimi genişletmek için aynı adı kullanan birçok ağ erişim noktası vardır. Bunun nasıl çalıştığını görmek isterseniz, telefonunuzda bir Wi-Fi hotspot oluşturabilir ve ev ağınız ile aynı şekilde adlandırabilir ve iki ağ veya bilgisayarınız arasındaki farkı anlamanızın zor olduğunu fark edersiniz. her ikisini de aynı ağ olarak görür. Bu, aynı adı, aynı şifreyi ve aynı şifrelemeye sahip bir ağımız varsa bir kullanıcıyı kandırmak için harikadır, ancak şifreyi henüz bilmiyorsak ne olur ? Kullanıcının otomatik olarak bağlanmasını sağlayacak bir ağ oluşturamayacağız, ancak kullanıcıyı gerçek ağdan atıp bize şifre vermeye zorlamak için bir sosyal mühendislik saldırısı deneyebiliriz.




Wifi Nasıl Kırılır?

Wifi kırma işlemimizi yapmamız için bilgisayarımıza Kali Linux işletim sistemimizi kurmamız gerekiyor. Bilgisayarınızda Kali Linux işletim sistemi yoksa üzülmeyin Aşağıdaki linklere bakarak kendinize uygun bir şekilde kurunuz.Kali linux'u bilgisayarınıza iki şekilde kurabilirsiniz. 

Kali Linux'u sanal işletim sistemi ile kurmak için tıklayınız.


Kalli Linux'u ikinçi işletim sistemi olarak kurmak için tıklayınız.

Kali Linux'u başarılı bir şekilde kurduysanız Kali Linuxu başlatın

Şimdi ise wifi kırma programı olan airgeddon programını indirmemiz gerekiyor.

Airgeddon Programını nasıl indirilir?

Kali Linux'da terminali açın aşşağıdaki kodlaru tek tek yazınız;

"  sudo apt-get install airgeddon  "  yazarak airgeddon yazılımını indirebilirsiniz.


Kodları hatasız bir şekilde yazdıysanız airgeddon başarılı bir şekilde  kurulmuştur.

Programı çalıştırmak için terminali açın ve şu kodları yazınız;

"  sudo airgeddon  "  yazarak airgeddon programını root yetkisi ile açmış olduk.









"Sudo" komutu ile çalıştırdığımız için bizden şifre isteyecektir şifre olarak kullanıcı şifrenizi yazınız.

Program açıldığında bazı yazılımlar indirecektir bunlara onay veriniz.


Program gerekli yazılımları yükledikten sonra karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Bu ekranda sizden bir ağ adaptörü seçmenizi istiyor 1. seçenek kablolu intarnet , 2.seçenek kablosuz intarnet. Wifi kırma işlemi yapacağımız için 2. seçenek olan kablosuz intarneti seçiyoruz.



Karşınıza gelen bu ekranda ilk olarak wifi adaptörümüzü 2. seçeneği seçerek izleme moduna alıyoruz .

Daha sonra 7. seçeneği seçip Wifi kırma işlemine geçiyoruz.



Burada 9. seçeneği seçip devam ediniz.



9. seçeneği seçtikten sonra size bazı sorular sorabilir hepsine "enter" tuşuna basın ve onaylayınız.

Ve karşınıza yukarıdaki gibi ekran gelecek burada wifi kırmak istediğiniz ağ geldiğinde "crtl+c" tuşlarına basarak arama işlemini durdurunuz.


Ve karşınıza etrafınızda olan wifi ağları gelecek burada wifi kırma işlemini yapacağınız ağı seçin ve numarasını yazın.


Bu ekranda 2. seçeneği seçip ilerleyiniz.




Bu ekranda bir şey yapmayınız sadece bekleyin program haseke dosyasını yakalayacak.




Burada 11 seçenek olan Türkçe seçeneğini seçelim.



Bu program wifi şifresi kırma işlemi yapacağınız wifi ağını klonlayıp aynı ağ adında bir wifi ağı oluşturuyor ve gerçek ağdaki kişilere ağdan düşürüp bizim ağa bağlanmasını sağlıyoruz bizim ağa bağlandıktan sonra kişiden wifi şifresi isteyecektir wifi şifresini doğru girdiklerinde girilen şifre yukardaki ekranda kırmıyı ile işaretlenen alana geleçektir.





Yorum Gönder

0 Yorumlar