İso dosyası nedir ? Nerde kullanılır? Windows iso dosyası nasıl yazdırılır?

 

İSO Dosyası Nedir ?

ISO, bir CD veya DVD'nin içerindeki tüm dosyaların kalıbı olan dosya uzantısıdır. Herhangi bir CD veya DVD dosyanın içerisinde yer alan dosyaların tümü kolaylıkla bir. ISO dosyasına çevrilerek başka medya araçlarına da aktarmak için kullanılabilmektedir. Her CD ve DVD dosyasının kolaylıkla ISO dosyası alınarak bu ISO dosyasından farklı bir kopyası oluşturulabilir. ISO dosyasını anlatmak için kullanılan en yaygın örnek kutu örneğidir. ISO dosyaları tıpkı bir kutu gibidir. Bu kutunun içerisinde bir CD veya DVD'nin içerisinde yer alan tüm dosyalar bulunur. ISO dosyasını yani kutuyu elde ettikten sonra isterseniz bu kutu direkt açarak içinden size lazım olanları kullanabilirsiniz isterseniz de bu kutuyu farklı bir kutuya aktarabilirsiniz.



ISO dosyaları nerede kullanılır?

Bir ISO dosyasının en yaygın kullanımı, Internet üzerinden dağıtmak istediğiniz birden fazla dosya içeren bir programınız olmasıdır. Programı indirmek isteyenler, kullanıcının ihtiyaç duyduğu her şeyi içeren tek bir ISO dosyasını kolayca indirebilir. ISO dosyasının dikkat çeken bir başka kullanımı da optik diskleri yedeklemektir. Bir ISO görüntüsünün kullanıldığı bazı örnekler:


Ophcrack bir şifre kurtarma aracıdır. Birçok program ve eksiksiz bir işletim sistemi içerir. İhtiyacınız olan her şey tek bir ISO dosyasında.

Birçok önyüklenebilir virüsten koruma programı genellikle ISO dosyaları kullanır.

Windows işletim sisteminin bazı sürümleri (Windows 10, Windows 8 ve Windows 7) ISO biçiminde de satın alınabilir. Bu şekilde, bir aygıta çıkarılabilir veya sanal bir makineye kurulabilir.

ISO formatı dosyayı indirmeyi kolaylaştırır. Bir diske veya başka bir aygıta yazmak için kolayca kullanılabilir.




Windows İSO dosyasını flash sürücüye nasıl yazdırılır ?

ISO dosyalarını USB belleğe yazdırmak mümkündür.  Açılış özelliği olan, önyüklemeli ISO dosyalarıda USB belleğe yazdırılabilir. ISO dosyalarını USB belleğe yazdırabilmek için Rufus programını kullanabilirsiniz.


ISO dosyaları normalde CD, DVD imajıdır. Tek seferlik ihtiyacınız olan programları boşuna CD DVD medyalara kaydetmek istemeyebilirsiniz. ISO USB kaydedici olarak Rufus oldukça başarılı ve sorunsuzdur.

Bilgisayarınıda Windows İSO dosyası olmak zorunda.


1. RUFUS' u ücretsiz indirmek için tıklayınız.

2.USB belleğinizi bilgisayara takınız.

3.İndirmiş olduğunuz rufus programına iki defa tıklayıp açınız.



Rufusu açtığınızda karşınıza böyle bir ekran geleçek.




1. Kısıma bilgisayarına takmış olduğunuz flash ı seçiyoruz.

2. Kısıma flash a isim verebilirsiniz.

3. Kısıma tıklayınız ve bilgisayarınızda olan Windows iso dosyasının yerini gösteriniz.

4. Başlat tuşuna bastığınızda iso yazdırma işlemi başlayacaktır.

ÖNEMLİ : iso yazdırıcanız flash içersindeki herşey silinicektir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar